Családi és párkapcsolati tanácsadás: Szentendre - Dunakeszi - Budapest belvárosa

Hívjon: +3630 861 2912

service images

Családterápiás konzultáció

A családterápia fókuszában a családi kapcsolatok rendszerszemléletű megközelítése áll. A család olyan, akár egy bonyolult és végtelenül érzékeny műszer, amelynek minden eleme azonos fontosságú és egyúttal nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott működéshez. Ebből adódóan nagyon hasznos, ha a konzultációban minden családtag részt tud venni. A családi élet több ciklusból áll, kezdve a párválasztással és gyermekvállalással. Amikor a pár kettős szövetsége átalakul és a kettőből három lesz, majd négy, öt! Később a kis - és nagykamasz gyermekek egészen más kihívás elé állítják a szülőket. Ebben az időszakban gyakran érezhetjük magunkat eszköztelennek és tanácstalannak saját korábban "jól ismert" gyermekeinkkel szemben.

A családok a különböző életszakaszokhoz kapcsolódóan krízisként élhetik meg a változásokat, veszteségeket és a gyászt. Az együttélés folyamatos változást és alkalmazkodást igényel, esetenként ezek a szükséges változások elakadnak és zavart okoznak a családi rendszerben. A 8-10 alkalmas konzultáció során, feltárjuk a családi működés sajátosságait és kapcsolati erőforrásokat keresünk, melyek mentén elindulhat a teljes családi rendszert érintő pozitív változás.

service images

Miként zajlik a folyamat?

Az első találkozás alkalmával kötetlenül beszélgetünk, lehetőség nyílik a bemutatkozásra és az együttműködési keretek átbeszélésére. Már az első alkalommal szó esik a pár vagy a család alapnehézségeiről, de csak annyira érintjük, amennyire Önöknek ez az első alkalommal komfortos.

A munka során fontos a bizalmi légkör megteremtése, így már az első alkalommal kiderül, hogy el tudják-e képzelni a jövőben a közös munkát.

A találkozások 90 percesek, két heti rendszerességgel zajlanak.

Az üléseken gyakran alkalmazunk különféle játékos gyakorlatokat, amelyeket a gyerekek/felnőttek egyaránt élvezni szoktak.

A munka során a párral/családdal együtt gondolkodva jutunk el a problémák gyökeréig és a lehetséges megoldási lehetőségek átgondolásáig.

Az ismertetett probléma komplexitásától függően általában 8-10 alkalomra van szükség a változáshoz.

Díjszabás:

Családterápiás konzultáció: 25,000 Ft (90 perc)

Ügyfélfogadás:

Hétfő --- Csütörtök: 8:00 - 19:00

(Pénteken és szombaton csak egyedi esetben, külön egyeztetés alapján.)