Családi és párkapcsolati tanácsadás: Szentendre - Dunakeszi - Budapest belvárosa

Hívjon: +3630 861 2912

service images

Párterápiás konzultáció

Az első lépést a párok a kapcsolat rendezése irányában akkor teszik meg, amikor már elég erőssé vált a fájdalomnyomás, “az így nem mehet tovább” vagy a “ félek, hogy elveszítelek “ érzése. Érdemes időben segítséget kérni, ha korábbi próbálkozásaik kudarcba fulladtak és a félreértések szinte mindennapossá váltak. A sorozatos konfliktusok és meg nem értettség érzelmi távolságtartáshoz és elhidegüléshez vezethet.

A kapcsolati dinamikát ketten hozzák létre, így a kapcsolat rendezésének felelőssége is kettős. A 8-10 alkalmas konzultáció során a pár tagjai képessé válnak arra, hogy “meghallják" a másik fél fájdalmát és szükségleteit, miközben nyíltan kifejezik saját érzéseiket és igényeiket. A közös munka révén csillapodnak a konfliktusok és a pár tagjai közelebb kerülnek egymáshoz érzelmileg.

service images

Miként zajlik a folyamat?

A párterápia során, az első találkozás alkalmával kötetlenül beszélgetünk, lehetőség nyílik a bemutatkozásra és az együttműködési keretek átbeszélésére. Már az első alkalommal szó esik a pár vagy a család alapnehézségeiről, de csak annyira érintjük, amennyire Önöknek ez az első alkalommal komfortos.

A munka során fontos a bizalmi légkör megteremtése, így már az első alkalommal kiderül, hogy el tudják-e képzelni a jövőben a közös munkát.

A találkozások 90 percesek, két heti rendszerességgel zajlanak.

A munka során a párral/családdal együtt gondolkodva jutunk el a problémák gyökeréig és a lehetséges megoldási lehetőségek átgondolásáig.

Az ismertetett probléma komplexitásától függően általában 8-10 alkalomra van szükség a változáshoz.

Díjszabás:

Párkapcsolati konzultáció: 20.000 Ft ( 90 perc )

Egyéni kapcsolati konzultáció: 10.000 Ft ( 50 perc )

Ügyfélfogadás:

Hétfő --- Csütörtök: 8:00 - 19:00

(Pénteken és szombaton csak egyedi esetben, külön egyeztetés alapján.)