Családi és párkapcsolati tanácsadás: Szentendre - Dunakeszi - Budapest belvárosa

Hívjon: +3630 861 2912

Családi és párkapcsolati tanácsadás

Szentendre - Dunakeszi - Budapest belvárosa

Párterápia

A párterápia során az első lépést a párok a kapcsolat rendezése irányában akkor teszik meg, amikor már elég erőssé vált a fájdalomnyomás, “az így nem mehet tovább” vagy a “ félek, hogy elveszítelek “ érzése. Érdemes időben segítséget kérni, ha korábbi próbálkozásaik kudarcba fulladtak és a félreértések szinte mindennapossá váltak.

Családterápia

A családterápia fókuszában a családi kapcsolatok rendszerszemléletű megközelítése áll. A család olyan, akár egy bonyolult és végtelenül érzékeny műszer, amelynek minden eleme azonos fontosságú és egyúttal nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott működéshez.

Válásterápia

A válás a család minden tagjának súlyos változást és veszteséget jelent. A válásterápia, mint a párterápia egy speciális ága abban segít, hogy a múlt megtagadása nélkül a felek őszintén el tudják mondani az érzéseiket, megértsék és elfogadják a másik megéléseit és nézőpontjait, miközben megoldást találnak a "hogyan tovább” kérdéseire.

Megjegyzés

A párterápia és a családterápia mentálisan egészséges emberekkel zajlik. Amennyiben önnek bármilyen pszichés vagy mentális problémája van, kérem forduljon klinikai szakpszichológushoz vagy pszichiáterhez. Míg családterápia esetén a családi rendszerrel dolgozunk, addig a párterápia lényege abban áll, hogy nem az egyént, hanem a párt együttesen tekinti tárgyának és a munka fókuszában a kapcsolat áll. Az általam végzett tevékenység nem minősül egészségügyi szakképesítéshez kötött pszichoterápiás gyakorlatnak.