Családi és párkapcsolati tanácsadás: Szentendre - Dunakeszi - Budapest belvárosa

Hívjon: +3630 861 2912

service images

Válásterápia

A válás a család minden tagjának súlyos változást és veszteséget jelent. Gyakran előfordul, hogy az egyik fél érzelmileg már korábban kilépett a kapcsolatból, lezárt érzelmileg. A másik fél még küzdene a kapcsolat megmentéséért és nem érti hogyan jutottak el idáig. Ezek a helyzetek szinte önmagukban hordozzák a fájdalom és a bűntudat érzését, vagy a haragot és a másik hibáztatását, a kapcsolat gyors elmérgesedésének lehetőségét. A konfliktusok megviselik a családtagokat, különösen a gyermekek élik ezt meg nehezen.

A válásterápia, mint a párterápia egy speciális ága abban segít, hogy a múlt megtagadása nélkül a felek őszintén el tudják mondani az érzéseiket, megértsék és elfogadják a másik megéléseit és nézőpontjait, miközben megoldást találnak a "hogyan tovább” kérdéseire.

service images

Miként zajlik a folyamat?

Az első találkozás alkalmával kötetlenül beszélgetünk, lehetőség nyílik a bemutatkozásra és az együttműködési keretek átbeszélésére. Már az első alkalommal szó esik a pár vagy a család alapnehézségeiről, de csak annyira érintjük, amennyire Önöknek ez az első alkalommal komfortos.

A munka során fontos a bizalmi légkör megteremtése, így már az első alkalommal kiderül, hogy el tudják-e képzelni a jövőben a közös munkát.

A találkozások 90 percesek, két heti rendszerességgel zajlanak.

A munka során a párral/családdal együtt gondolkodva jutunk el a problémák gyökeréig és a lehetséges megoldási lehetőségek átgondolásáig.

Az ismertetett probléma komplexitásától függően általában 8-10 alkalomra van szükség a változáshoz.

Díjszabás:

Válásterápia: 20.000 Ft ( 90 perc )

Ügyfélfogadás:

Hétfő --- Csütörtök: 8:00 - 19:00

(Pénteken és szombaton csak egyedi esetben, külön egyeztetés alapján.)